Ez megint egy divatos téma. Mert bár nagyanyáink is használták ezt a módszert, ahogy az élesztős és tojásos pakolást, illetve a kamillás öblítést, napjainkban ez mégis legalább annyira új dolognak számít, mint a csótányroppantó cipő, ami pedig anyukám lánykorában volt hihetetlenül trendi lábbeli.
Vagyis a nap alatt nincs új. Kipróbálni a módszert pedig azért érdemes, mert az otthon készített szappanba azt teszünk bele, ami a hajtípusunkhoz a leginkább passzol. Az én hajmosószappanom alapja diólevél és csalán tea, illetve a szappanmasszába kevert őrölt csalán. Ez alapvetően zsíros hajra való, mivel mindkét növény a faggyúmirigyek szabályozását segíti.
|
Incselkedő tincsek szappan |
A szappanos hajmosás után nagyon fontos, hogy valamilyen savas oldattal, citromos vagy ecetes vízzel leöblítsük a már habtól mentes hajunkat. Erre azért van szükség, hogy a lúgos kémhatású szappant semlegesítsük. Akinek averziói vannak az ecet nem túl kellemes szagával kapcsolatban, az egyrészt használja a citromos variációt, másrészt illatosíthatja az öblítő vizet néhány csepp illóolajjal.
A vizet úgy készítsük, hogy 1 liter vízhez egy egész citrom frissen facsart levét vagy kb. 1 dl ecetet adjunk és ezzel öblítsük át többször a hajat, úgy öt percen keresztül. Akadnak olyanok, akik azt mondják, ezt már nem kell kimosni hajból, és olyanok is, akik ezt még kiöblítik.
Próbáld ki Te is!
Ha bevált samponszappanod van, ajánlom figyelmedbe ezt a felhívást is: http://tudatosmetropolita.blogspot.hu/2014/02/problemamentes-fejbor-zsiros-viszket.html
VálaszTörlés