expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

2013. 10. 24.

Hajmosás? Szappannal!

Ez megint egy divatos téma. Mert bár nagyanyáink is használták ezt a módszert, ahogy az élesztős és tojásos pakolást, illetve a kamillás öblítést, napjainkban ez mégis legalább annyira új dolognak számít, mint a csótányroppantó cipő, ami pedig anyukám lánykorában volt hihetetlenül trendi lábbeli.

Vagyis a nap alatt nincs új. Kipróbálni a módszert pedig azért érdemes, mert az otthon készített szappanba azt teszünk bele, ami a hajtípusunkhoz a leginkább passzol. Az én hajmosószappanom alapja diólevél és csalán tea, illetve a szappanmasszába kevert őrölt csalán. Ez alapvetően zsíros hajra való, mivel mindkét növény a faggyúmirigyek szabályozását segíti.

Incselkedő tincsek szappan
A szappanos hajmosás után nagyon fontos, hogy valamilyen savas oldattal, citromos vagy ecetes vízzel leöblítsük a már habtól mentes hajunkat. Erre azért van szükség, hogy a lúgos kémhatású szappant semlegesítsük. Akinek averziói vannak az ecet nem túl kellemes szagával kapcsolatban, az egyrészt használja a citromos variációt, másrészt illatosíthatja az öblítő vizet néhány csepp illóolajjal.

A vizet úgy készítsük, hogy 1 liter vízhez egy egész citrom frissen facsart levét vagy kb. 1 dl ecetet adjunk és ezzel öblítsük át többször a hajat, úgy öt percen keresztül. Akadnak olyanok, akik azt mondják, ezt már nem kell kimosni hajból, és olyanok is, akik ezt még kiöblítik.

Próbáld ki Te is!

1 megjegyzés:

  1. Ha bevált samponszappanod van, ajánlom figyelmedbe ezt a felhívást is: http://tudatosmetropolita.blogspot.hu/2014/02/problemamentes-fejbor-zsiros-viszket.html

    VálaszTörlés