expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

2013. 10. 02.

Mi lesz a shea vajból, ha háztartási robotgéppel találkozik?

Testápoló és kézkrém varázsolására kértek a minap. Célcsoport: fiatal hölgy és kisgyerek. Azon gondolkoztam, hogy vajon melyik emulziós receptemet vegyem elő, mit tegyek bele a kenőcsökbe, nyilván kétfélét kellett csinálni... Gyorsan kellett agyalnom, és cselekednem is, mert már este nagyon késő volt.

Shea hab

És akkor beugrott: itt van ez a fantasztikus vaj, amit Afrika aranyának is neveznek, és a száraz bőr mellett remekül lehet vele ápolni az ekcémát, nem tömíti el a pólusokat, tehát gyakorlatilag mindent tud, amit elvárunk egy testápolótól, kézkrémtől. Egy dolgon kellett már csak "javítani", ez pedig a kenhetősége. Mert ahogy ez a nevéből is következik, vaj állagú növényi zsiradékról beszélünk, ami kézmeleg hatására olvad ugyan, de az ember lánya, gyermeke mégiscsak gyors felhasználásra vágyik.

Tehát adott volt a shea vaj. De hogy jön ide a robotgép? Hát úgy, kérem szépen, hogy ezzel oldjuk meg a kenhetőség problémáját. Tehát, kimérjük a shea vajat egy keverőtálba, hozzáöntünk ugyanakkora mennyiségű olajat (tegnap este éppen az édesmandula olaj lett a befutó), és a robotgép habverő részével habosra verjük. Egy tejszínhab állagú elegyet kapunk, amihez még került egy kevés E vitamin, illetve illóolajak: kubebabors a citromimádók kedvéért, levendula a Levendulás Hölgy kedvéért :-).


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése